Hoe beschermen/beheren we jouw data?

Edited

Bij Ordolio nemen we de bescherming en het beheer van jouw gegevens zeer serieus. We hebben verschillende maatregelen en technieken geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat jouw data veilig blijft. Hier lees je hoe we dat doen:

Hashing van wachtwoorden

Bij Ordolio slaan we jouw wachtwoord niet als gewone tekst op in onze database. In plaats daarvan gebruiken we een techniek die "hashing" wordt genoemd. Dit houdt in dat jouw wachtwoord wordt omgezet in een reeks tekens die niet terug te leiden zijn naar het originele wachtwoord. Deze "hash" is uniek voor jouw wachtwoord. Wanneer je inlogt, wordt het door jou ingevoerde wachtwoord opnieuw gehasht en vergeleken met de opgeslagen hash. Als de hashes overeenkomen, weet ons systeem dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd zonder ooit het echte wachtwoord te hoeven opslaan.

Een goed artikel over wat hashing is en hoe het werkt kan je hier vinden: https://nordvpn.com/nl/blog/hashen/

Encryptie van gevoelige informatie

Gevoelige informatie die we op ons platform tonen en die je later kunt bekijken of bewerken, wordt door ons versleuteld. Encryptie is een proces waarbij jouw gegevens worden omgezet in een onleesbare code die alleen kan worden terugvertaald naar de oorspronkelijke informatie met behulp van een specifieke sleutel. Deze sleutel wordt veilig bewaard en nooit gedeeld. Mocht iemand zonder toestemming toegang krijgen tot onze database, dan kunnen zij niets met de versleutelde gegevens zonder deze sleutel.

Een goed artikel over wat encryptie is en hoe het werkt kan je hier vinden: https://nordvpn.com/nl/blog/encryptie/

Bescherming van medische gegevens en rijksregisternummers

Medische informatie en rijksregisternummers zijn bijzonder gevoelig en worden daarom met de grootste zorg behandeld. Voor deze gegevens passen we encryptie toe, zodat ze nooit in hun oorspronkelijke vorm in onze database staan. Bovendien heeft geen enkele medewerker van Ordolio toegang tot deze informatie. Deze gegevens zijn volledig afgeschermd en beveiligd.

Beveiligde communicatie met HTTPS/SSL

Wanneer je Ordolio gebruikt, wordt alle informatie die je verzendt en ontvangt versleuteld via HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) en SSL (Secure Sockets Layer). Dit betekent dat alleen jij en Ordolio deze informatie kunnen lezen. Zelfs als iemand erin zou slagen de communicatie te onderscheppen, zouden ze de gegevens niet kunnen decoderen.

Regelmatige en beveiligde backups

Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens niet verloren gaan, maken we regelmatig backups van onze database. Deze backups worden versleuteld en opgeslagen op beveiligde servers met strikte toegangscontroles. Zelfs als iemand erin zou slagen een backup te verkrijgen, zouden de gegevens onleesbaar zijn zonder de juiste encryptiesleutels. In het geval van een technische storing kunnen wij de versleutelde gegevens terugzetten naar leesbare informatie om jouw data te waarborgen.

Verkoop van gegevens door Ordolio

Ordolio verkoopt NOOIT jouw gegevens!

Ons bedrijfsmodel is privacyvriendelijk ontworpen. We genereren inkomsten door kleine transactiekosten in rekening te brengen. We hebben geen zakelijke reden om jouw gegevens te verkopen aan derden of voor advertentiedoeleinden. Onze prioriteit is om verenigingen en hun leden te ondersteunen. We begrijpen hoe belangrijk jouw privacy is en doen er alles aan om deze te beschermen.

In sommige specifieke gevallen kan het nodig zijn om gegevens te delen met derden voor analytische doeleinden. Ordolio zorgt er in zulke gevallen altijd voor dat deze partijen dezelfde strikte privacyvoorwaarden volgen en jouw gegevens nooit zullen verkopen.

Bij Ordolio is de bescherming van jouw gegevens onze hoogste prioriteit. We blijven continu werken aan het verbeteren van onze beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw data altijd veilig is bij ons. Heb je vragen of zorgen over onze databeveiliging, neem dan gerust contact op met onze supportafdeling.