De eerste stappen met Ordolio

Edited

Ordolio is een uitgebreide toolkit voor jouw vereniging die flexibiliteit biedt in het gebruik ervan. Voordat je de veelzijdige functies van Ordolio ten volle kunt benutten, zijn er enkele basisstappen die je moet doorlopen:

1. Begin met de Instellingen: Ga eerst naar de instellingen om de basisgegevens van je vereniging in te voeren. Dit omvat jullie contactgegevens, het personaliseren van het thema, en het toevoegen van links naar jullie social media en website.

2. Configureer Online Betalingen: Een cruciale stap is het configureren van de online betalingsmethoden om financiële transacties te vereenvoudigen.

3. Uitnodigen van Beheerders en Webmasters: Start met het uitnodigen van collega-administrators en webmasters. Dit zorgt ervoor dat je team klaar is om het platform te gebruiken en te beheren.

4. Ledenbeheer en Groepen: Configureer vervolgens groepen binnen het ledenbeheer. Dit helpt bij het organiseren van je leden en het faciliteren van communicatie.

5. Leden Uitnodigen: Voeg de e-mailadressen van ouders of leden toe in Ordolio en maak gebruik van een standaard, configureerbare e-mail om hen uit te nodigen om zich bij het platform aan te sluiten.

Deze stappen vormen de basis voor het succesvol inzetten van Ordolio binnen je vereniging. Na deze initiële configuratie kun je beginnen met het verkennen van de verdere mogelijkheden van het platform om je verenigingsbeheer te optimaliseren.

Wat nadien?

Na de basisinstellingen van Ordolio, zijn hier de extra stappen en modules die je vereniging kan activeren voor een volledige ervaring:

1. Ledenbeheer: Voor geavanceerd beheer van ledengegevens.

2. Veilige Fotogalerij: Bewaar foto’s op een beveiligde plek.

3. Meldpunt Welzijn: Een kanaal voor het melden van zorgen over het welzijn van leden.

4. Facturatie Module: Eenvoudige facturatie en betalingsopvolging.

5. Financiën Module: Beheer inkomsten en uitgaven van webshop, evenementen, en activiteiten.

6. Activiteiten Module: Organiseer en verkoop tickets voor interne evenementen.

7. Medische Fiches: Houd medische gegevens van leden digitaal bij.

Elke module is ontworpen om specifieke aspecten van verenigingsbeheer te vereenvoudigen, waardoor je meer tijd overhoudt voor wat echt telt: het verrijken van de ervaring van jullie leden.