Leden het lidgeld in schijven laten betalen

Edited

Bij het beheren van een vereniging is het belangrijk om leden de mogelijkheid te bieden om op een flexibele manier hun financiële verplichtingen na te komen. Om tegemoet te komen aan deze behoefte, bied Ordolio de optie aan om lidgeld in termijnen te betalen. Dit stelt leden in staat om hun financiën beter te beheren door het lidgeld te spreiden over meerdere termijnen, terwijl het de administratie voor de beheerders vereenvoudigt.

Bekijk de video:

In dit artikel zullen we stap voor stap doorlopen hoe beheerders deze functie kunnen configureren, hoe leden kunnen kiezen voor betaling in termijnen, en hoe beheerders de betalingen in termijnen kunnen opvolgen.

Ontdek hoe je via Ordolio jouw leden de flexibiliteit kunt bieden die ze nodig hebben, terwijl je tegelijkertijd het beheer van lidmaatschapsgelden vereenvoudigt.

Beheerder: Lidgeld in schijven configureren

  1. Ga naar instellingen > ledenbeheer

  2. Onder de sectie "Lidgeld" vind je de optie "Toestaan om lidgeld in schijven te betalen". Vink dit vakje aan om de functie in te schakelen.

  3. Nadat je dit hebt gedaan, verschijnt er een nieuwe sectie waarin je de schijven kunt configureren.

    • Geef aan in hoeveel schijven leden mogen betalen.

    • Bepaal tegen welke datum de laatste schijf uiterlijk betaald moet zijn voor het huidige werkingsjaar.

    • Optioneel: specificeer groepen of individuele leden die van deze functie gebruik mogen maken. Standaard staat deze functie open voor alle leden.

Omdat het lidgeld per groep kan variëren, kunnen beheerders niet handmatig instellen hoeveel elk termijnbedrag is. Wij berekenen automatisch het bedrag per schijf door het totale lidgeld te delen door het aantal termijnen.

De frequentie van de termijnen hangt af van wanneer de laatste schijf betaald moet zijn. Als je bijvoorbeeld wilt dat alle schijven vóór 1 juli zijn betaald, kan de frequentie verschillen voor leden die zich inschrijven in september ten opzichte van leden die zich inschrijven in december.

Om verrassingen te voorkomen, tonen we leden het betalingsschema voordat ze akkoord gaan met betaling in termijnen.

VOORBEELD

Stel, een lid schrijft zich in op 1 september voor een groep waarvoor het lidgeld € 200 bedraagt. Het lid kiest voor betaling in 10 termijnen, waarbij de laatste termijn uiterlijk op 1 juni moet zijn betaald. Het betalingsschema ziet er dan als volgt uit:

Wanneer te betalen?

Bedrag

Schijf

Direct (1 september)

€ 20,00

1

1 oktober

€ 20,00

2

1 november

€ 20,00

3

1 december

€ 20,00

4

1 januari

€ 20,00

5

1 februari

€ 20,00

6

1 maart

€ 20,00

7

1 april

€ 20,00

8

1 mei

€ 20,00

9

1 juni

€ 20,00

10

Leden: kiezen voor betalen in schijven

Voor leden die graag het lidgeld in termijnen willen betalen, bieden we deze optie tijdens het inschrijfproces. Hier zijn de stappen die ze volgen:

  1. Eerst kiezen ze de groep waarvoor ze zich willen inschrijven. Het lidgeld kan variëren per groep, dus deze stap is noodzakelijk om het betalingsschema correct te berekenen.

  2. Na het kiezen van de groep, hebben ze de keuze om in één keer te betalen of in termijnen.

  3. Als ze kiezen voor betaling in termijnen, tonen we het betalingsschema voorafgaand aan hun akkoord. Na bevestiging kunnen ze doorgaan naar de betaling. De eerste termijn moet altijd direct worden betaald.

In hun persoonlijke dashboard kunnen leden de betaalstatus volgen en op elk moment de volgende termijn betalen. Ze hoeven niet te wachten tot de vervaldatum van de volgende termijn om deze te betalen.

Als een betaling niet op tijd wordt uitgevoerd, tonen we een waarschuwing en kan het lid zich niet inschrijven voor toekomstige activiteiten totdat de termijn is betaald.

Leden kunnen hun betalingsschema op elk moment bekijken door op het euro-icoontje naast hun naam te klikken.

Beheerder: de betalingen in schijven opvolgen

Als beheerder heb je volledig inzicht in de betalingen in termijnen. Op de inschrijvingslijst zie je hoeveel termijnen een lid heeft betaald en of deze binnen de gestelde termijn zijn betaald.

Wanneer een lid laattijdig is met de betaling van zijn schijf, dan kan je dit ook zien.

Je kunt ook het betalingsschema van een lid bekijken door op het label te klikken. Zo kun je effectief het betalingsproces beheren en de financiële gezondheid van de vereniging bewaken.

Heb je nog vragen over het instellen van betaling in termijnen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het optimaliseren van het lidmaatschapsbeheer en het creëren van een naadloze ervaring voor zowel beheerders als leden.