Hoe kan ik groepen activeren/deactiveren?

Edited

Verenigingen kunnen nu kiezen of ze groepen willen gebruiken of niet. Nieuwe verenigingen gebruiken standaard geen groepen, maar kunnen dit inschakelen tijdens de Quickstart.

Quickstart

Als je een vereniging aanmaakt en ledenbeheer activeert, dan kan je tijden de Quickstart er voor kiezen om groepen te activeren. Standaard zal dit niet actief zijn.

Activeren van groepen

Als je geen groepen hebt, dan tonen we nog steeds het tabblad "Groepen". Vanuit dit tabblad kan je makkelijk groepen activeren.

Waarschuwingen: Als een organisatie groepen gebruikt maar er nog geen heeft geconfigureerd, wordt er een waarschuwing getoond op de inschrijvingstabelpagina. Dit herinnert je eraan dat je een groep moet aanmaken voordat je inschrijvingen kan accepteren.

Deactiveren van groepen

Als je graag de instelling voor groepen wijzigt, dan kan je dit altijd doen in je instellingen van je ledenadministratie.

Stap 1: Ga naar de Instellingenpagina

1. Navigeer naar de 'Ledenbeheer' sectie in het linkermenu.

2. Klik vervolgens op 'Instellingen' onderaan het menu.

Stap 2: Groepen uitschakelen

1. Op de instellingenpagina, ga naar het tabblad 'Inschrijvingen'.

2. Verwijder de selectie van het selectievakje naast "Laat leden toe om zich in te schrijven voor een gekozen groep". Hierdoor kunnen leden zich alleen inschrijven voor de vereniging zonder een groep te hoeven kiezen.

Leden inschrijven zonder groep

Wanneer je hebt aangegeven dat je geen groepen gebruikt, dan zullen leden geen groep meer moeten aanduiden wanneer ze zich inschrijven en betalen ze het globale lidgeld.

Het activeren of deactiveren van groepen binnen je vereniging kan eenvoudig worden beheerd via de ledenadministratie instellingen pagina. Of je nu een nieuwe of bestaande vereniging bent, je hebt de flexibiliteit om deze instellingen aan te passen aan je specifieke behoeften. Bij vragen of problemen, aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuning via support@ordolio.com.