Hoe maak ik een kamp aan?

Edited

Een "kamp" op Ordolio kan verschillende vormen aannemen, zoals een zomerkamp, sportkamp of meerdaagse activiteit voor leden. Met Ordolio kun je eenvoudig kampen organiseren en beheren, van inschrijvingen tot betalingen en communicatie. Volg de onderstaande stappen om je kamp aan te maken.

1. Ga naar de Evenementen & Activiteiten

Navigeer in het dashboard naar de sectie "Evenementen & Activiteiten". Dit is te vinden in het menu aan de linkerzijde van je scherm.

2. Klik op "Nieuw evenement"

Selecteer de optie om een nieuwe activiteit aan te maken. Hiermee start je het proces om een nieuw kamp in te stellen.

3. Kies voor het type "Kamp"

Je krijgt de keuze tussen verschillende types activiteiten. Kies hier voor "Kamp" als je een meerdaagse activiteit wilt organiseren die meestal alleen voor leden toegankelijk is.

Volg onze handige wizard om je kamp te configureren

Stap 1: Algemene informatie

  • Naam van het kamp: Geef een duidelijke en pakkende naam aan je kamp.

  • Beschrijving: Voeg een beschrijving toe die leden informeert over wat ze kunnen verwachten.

  • Omslagfoto: Upload een eigen foto of genereer er een met behulp van AI. Dit geeft je kamp een aantrekkelijke visuele presentatie.

  • Datum en tijd: Stel de start- en einddatum in van je kamp. Vergeet niet om de juiste tijd in te stellen.

  • Locatie: Vul de locatiegegevens in waar het kamp plaatsvindt.

Stap 2: Zichtbaarheid

  • Kies wie het kamp kan zien: Je hebt de optie om je kamp enkel beschikbaar te maken voor leden of, indien gewenst, openbaar voor iedereen binnen je vereniging.

  • Doelgroep: Als je kiest voor een kamp enkel zichtbaar voor leden, kun je aangeven voor welke groepen binnen je vereniging het kamp bedoeld is. Als dit kamp voor alle leden is, dan mag je dit veld leeg laten.

Al je activiteiten die je organiseert komen tevoorschijn in je kalender en op het dashboard van je leden. Zo kunnen ze zich snel inschrijven.

Stap 3: Inschrijvingen en inschrijvingsopties

Inschrijvingen

Stel de start- en einddatum van de inschrijvingen in. Je kunt ook het maximaal aantal deelnemers instellen.

Inschrijvingen aanmaken

Bij het aanmaken van inschrijvingen voor je kamp kun je verschillende opties configureren om ervoor te zorgen dat je deelnemers de juiste keuzes hebben bij het inschrijven. Volg de onderstaande instructies om je inschrijvingen correct aan te maken:

  • Naam van de inschrijving: Geef een duidelijke naam aan je inschrijvingstype. Dit kan bijvoorbeeld "Deelnemer", "Vrijwilliger", of "Begeleider" zijn, afhankelijk van de rol of functie die je wilt aanmaken.

  • Prijs: Stel de prijs in voor de inschrijving. Zorg ervoor dat de prijs duidelijk en correct is, zodat deelnemers weten wat ze kunnen verwachten.

  • Aantal beschikbaar: Geef aan hoeveel inschrijvingen van dit type beschikbaar zijn. Dit helpt om het aantal deelnemers te beperken en overinschrijving te voorkomen.

  • Minimaal en maximaal aantal per bestelling: Hier kun je instellen hoeveel inschrijvingen een deelnemer minimaal en maximaal per bestelling kan doen. Dit is handig als je wilt voorkomen dat een deelnemer te veel inschrijvingen doet of als je wilt dat elke bestelling uit een bepaald aantal inschrijvingen bestaat.

  • Keuzemenu's toevoegen: Als je extra opties wilt aanbieden bij de inschrijving, zoals maaltijden of merchandise, kun je keuzemenu's toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een menu maken voor "Lunchoptie" of "T-shirt maat" waar deelnemers uit kunnen kiezen. Optioneel kun je er ook voor kiezen om een meerprijs aan een optie te koppelen.

  • Kortingen toevoegen: Voeg kortingen toe voor specifieke groepen, zoals leden van je vereniging of voor deelnemers die meerdere inschrijvingen in één keer doen. Dit maakt je kamp aantrekkelijker voor een breder publiek.

Na het invoeren van deze gegevens, klik je op "Inschrijving toevoegen" om je inschrijving op te slaan. Je kunt deze stap herhalen voor elk type inschrijving dat je wilt aanbieden voor je kamp.

Attesten

Kies of deelnemers fiscale en deelnameattesten moeten ontvangen voor hun deelname. Indien je ervoor kiest om attesten te genereren, dan vragen we ook de adresgegevens en rijksregisternummer op van de inschrijver. Dit is een wettelijke verplichting voor Belgische verenigingen zodat dit opgenomen kan worden in je Belcotax-aangifte.

Additionele informatie

Voeg vragen toe die je deelnemers moeten beantwoorden bij inschrijving. Dit kan variëren van dieetwensen tot T-shirt maten, medische informatie of andere relevante gegevens voor het kamp.

Stap 4: Bevestiging en afronding

Bevestig je kamp: Controleer alle ingevoerde gegevens. Als alles correct is, kun je het kamp publiceren door op "Maak je kamp aan" te klikken.

Gefeliciteerd! Je kamp is nu live en klaar om inschrijvingen te ontvangen. Gebruik de link om het kamp te delen met je doelgroep en houd je inschrijvingen bij via het Ordolio-dashboard.