Wat is het verschil tussen "aanwezigheden registeren" en "vooraf inschrijven"?

Edited

Ordolio biedt twee verschillende methoden om de deelname aan je activiteiten te beheren: vooraf inschrijven en aanwezigheden registreren. Beide opties dienen een ander doel en zijn geschikt voor verschillende soorten activiteiten.

1. Vooraf inschrijven

Voorinschrijvingen zijn bedoeld voor activiteiten waar deelnemers zich van tevoren moeten aanmelden. Dit is vooral nuttig wanneer je de aanwezigheid wilt garanderen of betalingen vooraf wilt ontvangen. Bij voorinschrijvingen kunnen deelnemers zich online inschrijven voor de activiteit, eventueel betalen, en ontvangen zij een inschrijvingsbewijs met een QR-code. Deze QR-code kan vervolgens worden gebruikt om de aanwezigheid op de dag van de activiteit te registreren. Voorinschrijvingen bieden je als organisator de mogelijkheid om vooraf te weten hoeveel deelnemers je kunt verwachten en om de inschrijvingen te beheren voordat de activiteit begint.

2. Aanwezigheden registreren

Aanwezigheden registreren is een eenvoudiger systeem dat wordt gebruikt voor activiteiten waar geen voorinschrijving nodig is. In plaats daarvan kunnen deelnemers zelf aangeven via hun dashboard of ze aanwezig zullen zijn of niet, of je kunt als organisator zelf bijhouden wie er aanwezig is. Deze methode is geschikt voor activiteiten waar je geen voorafgaande inschrijving of betaling nodig hebt, zoals informele bijeenkomsten, vergaderingen, of ledenactiviteiten waarbij de aanwezigheid vrijwillig is.


In het kort:

  • Voorinschrijvingen zijn geschikt voor activiteiten waar vooraf aanmelden en mogelijk betalingen vereist zijn. Het biedt je controle over het aantal deelnemers en geeft je de mogelijkheid om vooraf alles te regelen.

  • Aanwezigheden registreren is ideaal voor informele of kleinschalige activiteiten waar geen voorafgaande inschrijving nodig is, en je eenvoudig wilt bijhouden wie er aanwezig is.

Door te kiezen voor de methode die het beste bij je activiteit past, kun je de administratie efficiƫnter en overzichtelijker maken.