Kan ik een evenement of activiteit recurrent maken?

Edited

Ja, je kunt een activiteit of evenement op Ordolio recurrent maken, zodat het automatisch op regelmatige tijdstippen wordt herhaald. Dit is vooral handig voor activiteiten die wekelijks, maandelijks of op een ander vast tijdstip plaatsvinden.

Hoe stel je een recurrente activiteit of evenement in?

  1. Navigeer naar de sectie "Datum & tijd": Bij het instellen van de details voor je evenement of activiteit, vind je de sectie "Datum & tijd". Hier kun je de start- en einddatum van je activiteit instellen.

  2. Selecteer de optie "Deze activiteit herhaalt zich": Vink het selectievakje aan om aan te geven dat je activiteit zich herhaalt. Wanneer je dit doet, verschijnen er extra velden waar je de herhalingsfrequentie kunt instellen, zoals wekelijks of maandelijks.

  3. Instellen van de herhalingsfrequentie: Geef aan hoe vaak de activiteit moet worden herhaald (bijvoorbeeld elke week). Stel daarnaast een einddatum in waarop de herhalingen moeten stoppen. Dit zorgt ervoor dat het systeem automatisch alle toekomstige activiteiten tot de opgegeven einddatum genereert.

  4. Opslaan van de recurrente activiteit: Na het opslaan van de activiteit, worden alle herhalingen aangemaakt en zichtbaar in je overzicht van evenementen en activiteiten.

Belangrijk om te weten:

  • Aanpassen van een herhalende activiteit: De datum en tijd van een herhalende activiteit kunnen alleen worden aangepast vanuit de initiĆ«le (originele) activiteit. Als je wijzigingen wilt doorvoeren voor alle toekomstige herhalingen, moet dit via de oorspronkelijke activiteit worden gedaan.

Met deze instellingen kun je eenvoudig terugkerende activiteiten beheren zonder dat je ze telkens opnieuw hoeft in te stellen.