Transactiekosten

Edited

Dit artikel biedt een gedetailleerd overzicht van de transactiekostenstructuur die van toepassing is op diverse soorten evenementen en inschrijvingen. We behandelen transactiekosten voor zowel interne als externe evenementen, online betalingen, bankoverschrijvingen, webshopbestellingen, en inschrijvingen voor het werkingsjaar.

Bij Ordolio bieden we een verscheidenheid aan inschrijvingsmogelijkheden aan om aan de diverse behoeften van verenigingen te voldoen. Je kunt je inschrijven voor een breed scala aan activiteiten, waaronder:

  • Werkingsjaar: Inschrijvingen voor het jaarlijkse lidmaatschap van je vereniging.

  • Ledenactiviteiten: Inschrijvingen voor evenementen en activiteiten exclusief voor leden.

  • Publieke evenementen: Inschrijvingen voor evenementen die openstaan voor het brede publiek.

Servicekosten per Inschrijving

Voor elke inschrijving die via ons platform wordt verwerkt en online wordt betaald, rekenen we een servicekost van € 0.50 per inschrijving. Dit is een vast bedrag dat bijdraagt aan de kosten van het aanbieden en onderhouden van onze diensten.

Flexibiliteit

We begrijpen dat verenigingen verschillende voorkeuren hebben wat betreft de toewijzing van servicekosten. Daarom bieden we de flexibiliteit om te kiezen wie deze kosten draagt:

  • Standaardinstelling: De eindgebruiker betaalt de servicekosten. Dit betekent dat de € 0.50 wordt toegevoegd aan het bedrag dat de inschrijver betaalt.

  • Optie voor de vereniging: Je kunt er ook voor kiezen om de servicekosten zelf te dragen. Deze instelling kan eenvoudig worden aangepast in het instellingenmenu van je vereniging.

Bij het instellen van een bedrag voor een online betaling tonen we altijd een duidelijke berekening van het bedrag dat je daadwerkelijk ontvangt op je bankrekening en het totale bedrag dat de eindgebruiker betaalt. Zo behoud je altijd een helder overzicht.

Transactiekosten van Stripe

Voor het faciliteren van online betalingen maken we gebruik van Stripe, een betrouwbare en veilige betalingsverwerker. Stripe rekent een aanvullende transactiekost voor elke betaling die via hun platform wordt uitgevoerd. Deze kosten zijn als volgt gespecificeerd:

  • Vaste kosten: € 0.25 per transactie

  • Variabele kosten: 1.5% van het totale te betalen bedrag

Deze transactiekosten worden opgeteld bij de servicekosten. Dit betekent dat als de eindgebruiker de servicekosten betaalt, zij ook de transactiekosten van Stripe zullen dekken. Als je hebt ingesteld dat jouw vereniging de servicekosten betaalt, zal de vereniging ook de transactiekosten voor haar rekening nemen.

Kostenoverzicht voor de Gebruiker en de Vereniging

Om volledige transparantie te waarborgen, tonen we bij elke online betaling dat je instelt een gedetailleerd overzicht van de kosten. Dit omvat:

  • Het bedrag dat de eindgebruiker moet betalen

  • Het netto bedrag dat op de bankrekening van de vereniging wordt gestort

Deze duidelijkheid helpt verenigingen om weloverwogen beslissingen te nemen en zorgt voor een probleemloze ervaring bij het gebruik van Ordolio.

Deze servicekost dekt alle bank- en creditcard kosten alsook BTW. Geen verborgen addertjes.

Bankoverschrijvingen (enkel voor service clubs)

  • €1.00 transactiekost per overschrijving

De transactiekosten zijn WEL voor de vereniging. We factureren dit bedrag op het einde van elke maand.

Webshop

Een percentage van 4% van de totaalprijs van de bestelling wordt toegepast.

Voorbeeld:

  • Een klant doet een bestelling met een totaalprijs van € 100. Jij ontvangt 96 euro op je rekening.

  • Een klant doet een bestelling met een totaalprijs van € 36. Jij ontvangt € 34.56 op je rekening.

De transactiekosten zijn WEL voor de vereniging. De transactiekosten zijn verrekend in de prijs van het product. Het bedrag dat je gestort krijgt per product geven we weer tijdens het aanmaken of bewerken van je product.

Kom je aan boord in het midden van je werkingsjaar?

Integratie en Ondersteuning voor Nieuwe Clubs Midden in het Jaar

Bij Ordolio begrijpen we dat het een uitdaging kan zijn om midden in het jaar over te stappen naar een nieuw platform.

We zitten je met veel plezier op weg. Lees hier ons speciaal aanbod.