Hoe werken partnerproducten?

Edited

Partnerproducten bieden een waardevolle mogelijkheid om je webshop uit te breiden en tegelijkertijd makkelijk en snel geld in te zamelen voor je vereniging. In deze uitgebreide handleiding gaan we dieper in op hoe partnerproducten werken en hoe je ze optimaal kunt integreren in je webshop.

Wat zijn partnerproducten?

Partnerproducten zijn zorgvuldig geselecteerde producten aangeboden door onze partners. Deze partners stellen hun producten beschikbaar via Ordolio, waarna jij de vrijheid hebt om ze aan te bieden in jouw webshop.

Voor elk partnerproduct kun je de aankoopprijs en de advies verkoopprijs bekijken, waarna je zelf de verkoopprijs bepaalt, waardoor je controle hebt over je eigen marge per product.

Hoe worden de bestellingen van een partnerproduct afgehandeld?

Wanneer jullie er voor kiezen om een partnerproduct in jullie webshop te zetten, dan kunnen klanten dit product bestellen.

De bestelling zal bij jullie terechtkomen, maar de partner kan zien hoeveel van zijn producten er verkocht zijn in jullie webshop.

De partner zal contact met jullie opnemen in verband met de levering van de producten. Binnen de afgesproken termijn zal de partner dan het aantal stuks van het product bij jullie vereniging leveren.

Na ontvangst van de levering heb je de flexibiliteit om de bestellingen op verschillende manieren te verwerken, zoals het organiseren van een gezamenlijk afhaalmoment of het zelf leveren of opsturen van de producten.

De uiteindelijke verwerking van de bestelling ligt dus bij jullie.

Hoe word de verrekening gedaan van een partnerproduct?

De online betalingen voor partnerproducten verlopen op dezelfde manier als bij reguliere producten, waarbij transactiekosten van toepassing zijn. Je ontvangt het verkoopbedrag, verminderd met de transactiekosten. Onze transactiekosten kan je hier vinden.

Wanneer je een verkoopbedrag opgeeft voor een product, dan kan je ook kijken wat bedrag er uiteindelijk op je rekening komt.

Na de levering van de producten ontvang je een factuur van de partner, die je buiten het platform om regelt. Let er dus op dat de aankoopprijs van het product nog achteraf verrekend zal worden!

Hoe kan ik een partnerproduct toevoegen aan mijn webshop?

  1. Ga naar de partnerproducten in de webshop module

  2. Kies een beschikbaar partnerproduct

    In de partnerproductensectie krijg je een lijst te zien van alle beschikbare partnerproducten. Blader door de lijst tot je een product vindt dat je interesseert. Voor elk product zie je de aankoopprijs en de advies verkoopprijs van de partner.


  3. Klik op het partnerproduct voor meer informatie

    Op de detailpagina vind je uitgebreide uitleg over het product en informatie over de partner die het aanbiedt.

    Partners kunnen een minimum afname opgeven. Als dit het geval is, moet je minimaal de opgegeven hoeveelheid bestellen, zelfs als je minder verwacht te verkopen. De partner zal contact met je opnemen voor verdere afstemming.

  4. Voeg het product toe aan je webshop

    Sommige producten zijn vrij beschikbaar, terwijl je voor andere eerst een aanvraag moet indienen voordat je ze kunt gebruiken.

    • Als het product vrij beschikbaar is, klik dan op "Voeg toe aan mijn webshop". Een popup opent zich waar je de verkoopprijs en beschrijving kunt invullen. Klik op "Toevoegen" om het product actief te maken in je webshop.

    • Als een aanvraag vereist is, klik dan op "Aanvraag indienen". Vul de gevraagde informatie in en klik op "Indienen". Je wordt op de hoogte gehouden van de goedkeuring of afwijzing van je aanvraag. Bij goedkeuring wordt het product automatisch aan je webshop toegevoegd.

Opgelet! Als je een partnerproduct toevoegt of aanvraagt, dan delen we de contactgegevens van jouw vereniging met de partner.

Wat gebeurd er als ik een partnerproduct verwijder uit mijn webshop?

Wanneer je besluit een partnerproduct te verwijderen, is het niet langer beschikbaar voor bestelling. Bestellingen die al zijn geplaatst, blijven echter behouden. Je dient deze handmatig te verwerken of te verwijderen.

De verkoop wordt gemarkeerd als afgesloten, waarbij de partner op de hoogte wordt gebracht en contact zal opnemen met jullie om het verdere verloop te coƶrdineren.

Deze uitgebreide gids biedt een gedetailleerd overzicht van hoe je partnerproducten effectief kunt gebruiken in je webshop, waardoor je niet alleen je aanbod kunt uitbreiden, maar ook financiƫle voordelen kunt behalen voor je vereniging. Heb je nog vragen of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren.