Goed gestart? Gebruik onze checklist om te kijken of je klaar bent om te beginnen

Edited

Gefeliciteerd! Je hebt de quickstart doorlopen en de nodige modules ingesteld. Voordat je van start gaat met de inschrijvingen, willen we samen nog enkele cruciale instellingen controleren. Deze checklist helpt je om zeker te zijn dat alles soepel verloopt.

1. Heb je je lidgeld correct ingesteld?

Zorg ervoor dat het lidgeld juist is ingesteld voor het nieuwe werkingsjaar. Dit is cruciaal voor een vlotte afhandeling van de inschrijvingen.

Je kan je lidgeld aanpassen bij jouw ledenbeheer instellingen (https://app.ordolio.com/members/settings/)

Heb jij groepen met specifiek lidgeld? Dan kan je dat instellen per groep. Kijk hiervoor naar het gedeelte "groepen" van dit artikel. Heb je groep specifiek lidgeld? Dan kan het algemene lidgeld op 0 laten staan.

Schrijven jouw deelnemers rechtstreeks in voor betalende activiteiten zonder vooraf lidgeld te moeten betalen?

Laat je algemeen lidgeld op 0 staan. Mensen kunnen zich nu registreren bij jouw club zonder lidgeld verplichting. Wanneer ze zich inschrijven voor betalende activiteiten of lessen van jouw vereniging zullen ze gevraagd worden om het inschrijvingsgeld voor deze activiteit te betalen.

2. Heb je je groepen aangemaakt?

Gebruik je groepen?
Zo ja, controleer of alle groepen waarin leden zich kunnen inschrijven correct zijn aangemaakt. Dit helpt om je leden goed te organiseren en gerichte communicatie te sturen.

Je kan per groep ook lidgeld instellen.

Je kan jouw groepen hier beheren (https://app.ordolio.com/members/groups/)

Gebruik je geen groepen?

Je kan in je ledenbeheer instellingen aanduiden dat je geen groepen gebruikt. Leden schrijven zich dan in voor je vereniging en niet voor een specifieke groep.

Lees meer hier: Hoe kan ik groepen activeren/deactiveren?


3. Staan je registraties open?

Zorg ervoor dat de registraties openstaan en correct zijn ingesteld.
Registraties zijn pas toegelaten als:


4. Staan je attesten goed ingesteld?

Controleer of de attesten, zoals handtekeningen en koepelinstellingen, correct zijn ingesteld. Dit is belangrijk voor de correcte afhandeling van administratie.

Als je deze informatie niet instelt, dan kunnen leden geen inschrijvings-, deelname- en fiscale attesten downloaden.

Je kan deze informatie instellen onder de document instellingen (https://app.ordolio.com/settings/documents/)

Voor inschrijvings- en deelnameattesten moet je de Naam van ondertekenaar en Handtekening ingesteld hebben.

Voor fiscale attesten moet je ook de gegevens van je certificeringsinstantie invullen. Een certificeringsinstantie is een organisatie die fiscale attesten kan uitreiken. Dit is meestal een gemeente of een overkoepelende organisatie.
Vraag na bij jouw gemeente of overkoepelende organisatie of zij fiscale attesten kunnen uitreiken.


5. Controleer zelf of de inschrijvingen werken

Test de inschrijving door via een incognito venster of een ander browservenster naar de inschrijvingspagina van je vereniging te gaan. Controleer of je jezelf kunt registreren zonder problemen.

Hoppaké

Als je deze checklist hebt doorlopen en alle stappen hebt gecontroleerd, ben je klaar om te beginnen met de inschrijvingen. Dit helpt om eventuele problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat je leden een vlotte en probleemloze ervaring hebben. Veel succes!